menusearch
ranjbarvahed.ir

بلوک یا سفال

header
۱۴۰۱/۲/۱۰ شنبه
(4)
(0)

بلوک یا سفال

بلوک یا سفال

یکی از مشکلات رایجی که در زمینه عمران و ساختمان سازی برای بسیاری از افراد و کارفرمایان وجود دارد، تشخیص تفاوت بین بلوک و سفال است. در واقع پاسخ به سوال بلوک برای ساخت و ساز مناسب تر است یا سفال، بسیاری از کارفرمایان را از سردرگمی خارج می‌کند. میان بلوک های سیمانی و سفال تفاوت بسیاری وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب مختص به خود را دارند و در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. شناخت تفاوت های میان بلوک های سفالی و سیمانی به افراد کمک می‌کند تا برای احداث یک ساختمان مسکونی و یا تجاری، تصمیم درستی را در جهت انتخاب مصالح مناسب اتخاذ کنند. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با تفاوت های بلوک و سفال آشنا شویم.

 

بلوک یا سفال، کدام بهتر است ؟

بسیاری از افراد که قدم در مسیر ساخت و ساز مسکونی و یا حتی تجاری می‌گذارند، از تفاوت های بلوک و سفال آگاه نیستند و حتی ممکن است بدون تحقیق بلوک سبک و یا بلوک سفالی را برای کار خود انتخاب کنند. همانطور که پیش تر اشاره کردیم هر کدام از دو نوع بلوک و سفال دارای مزیت ها و معایبی هستند که اطلاع از‌ آنها منجر به رسیدن به پاسخ سوال بلوک یا سفال، کدام بهتر است، می‌گردد. در ادامه پیرامون بلوک و سفال اطلاعاتی بیشتری ارائه شده است که کارفرمایان با اطلاع از‌ آنها می‌توانند بهتر تصمیم گیری کنند.

بلوک ساختمانی چیست؟

بلوک جزو مصالح ساختمانی اصلی و ضروری برای ساخت و ساز است. کارایی این مصالح ساختمانی به اندازه ای زیاد است که بسیاری آن را به عنوان یک قطعه مجزا در سازه اصلی مورد استفاده قرار می‌دهند. در واقع اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم، بلوک های ساختمانی دارای قابلیتی هستند که می‌توانند به عنوان یک بخش مجزا در بدنه سازه فولادی و یا بتنی مورد استفاده قرار بگیرند.

استفاده از بلوک ها در ساخت و ساز و فعالیت های عمرانی، مزیت های بسیاری را به دنبال دارد. به عنوان مثال استفاده از بلوک ساختمانی در ساخت و ساز، ضمن اینکه میزان استفاده از مواد خام را کاهش می‌دهد، منجر به افزایش سرعت ساخت و ساز نیز می‌گردد. از سویی دیگر بلوک های ساختمانی دارای انواع مختلفی است و این امکان را به کارفرما می‌دهد تا متناسب با سلیقه خود، مدل های متنوعی از این بلوک ها را به کار بگیرد.

بد نیست بدانید بلوک ها به عنوان نمونه ی ارتقا یافته آجر ها شناخته می‌شوند و به همین دلیل امروزه استفاده از بلوک ها به عنوان جایگزینی برای آجر مرسوم شده است. دلیل این موضوع این است که بلوک ها ضمن اینکه از نظر ابعادی از آجرها بزرگ تر هسنند، تا 80 درصد نیز بیشتر از آجر عایق صوتی می‌باشند.

 

انواع بلوک های ساختمانی

همانطور که اشاره کوتاهی کردیم، بلوک ها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه در مورد هریک توضیحاتی را ارائه کرده ایم:

 

بلوک سنگ فرش

یکی از انواع بلوک ها، بلوک سنگ فرش است که بیشتر از‌ آنها در پارکینگ ها و پارک ها استفاده می‌گردد. این بلوک ها به صورت قطعاتی با اشکال مربع و مستطیل طراحی شده اند. از مزیت های بلوک سنگ فرش استحکام بالا و مقاومت بالا است چراکه میزان تردد بر روی‌ آنها زیاد است.

 

بلوک گچی

بلوک های گچی به صورت مکعب های مستطیل شکل طراحی شده اند و دارای فاق و یا به عبارت دیگر زبانه هستند و در هنگام کار بر روی یکدیگر متصل می‌شوند. نام این بلوک ها برگرفته از ترکیب آب و گچ در داخل قالب است.

بلوک سفالی

از پرطرفدارترین نوع بلوک های ساختمانی، بلوک سفالی است. بلوک سفالی متشکل از خاک رس، آب و دیگر مواد افزودنی است. از بلوک های سفالی ضمن استفاده در بخش های غیر باربر ساختمان، به عنوان یک عامل پرکننده در میان دو تیرچه نیز استفاده می‌شود.

این بلوک ها به صورت قالب های مکعبی و در انواع سوراخ دار، توپر و توخالی تولید می‌شوند و بیشتر در دیوارچینی کاربرد دارند. به دلیل اینکه این نوع از بلوک ها در کوره حرارت می‌بینند، دارای مقاومت بالایی هستند. امروزه پیشرفت تکنولوژی در این زمینه سبب شده است که بلوک های سفالی در ابعاد و اشکال مختلفی تولید شده و در زمینه ساخت و ساز مورد استفاده قرار بگیرند.

در سطح بلوک های سفالی شیارهایی وجود دارد تا راحت تر بتواند با بتن در کنار یکدیگر قرار بگیرند. وزن هر سفال متناسب با نوع آن، 3 الی 10 کیلوگرم است و دارای عرض 25 سانتی متری است. از نظر ظاهری، بلوک های سفالی بدون انحنا و دارای لبه های تیز و مستقیم می‌باشند.

در برخی موارد در بلوک های سفالی از یک لایه عایق فوم نیز استفاده می‌شود که از انتقال هوای گرم و سرد به خانه جلوگیری کند. این بلوک ها عایق صوتی خوبی نیز هستند و از انتقال هر گونه صدا و همینطور حرارت به داخل خانه جلوگیری می‌کنند.

از مزیت های بلوک های سفالی می‌توان به عایق صوتی، عایق حرارتی، مقاومت بالا، استحکام قابل توجه، قابل دسترس بودن، کیفیت بالا در ابعاد و قرار گرفتن در کنار یکدیگر، قیمت مناسب و به صرفه بودن اشاره کرد.

البته در صورتی که از این بلوک های سفالی برای ساخت و ساز استفاده شود، به یک لایه گچ و خاک ضخیم نیز برای هم سطح کردن دیوار نیاز است. این بلوک ها وزن زیادی دارند که همین به معنای بار اضافی برای ساختمان است.

 

بلوک سیمانی سنگین

بلوک های سیمانی دارای دو نوع معمولی و سبک هستند. نوع اول از بلوک های سیمانی، دارای چگالی 1700 کیلوگرم بر متر مربع می‌باشند که از‌ آنها به عنوان بلوک پوکه ای نیز یاد می‌شود.نوع دوم بلوک های سیمانی یعنی بلوک های معمولی دارای چگالی 2000 کیلوگرم بر متر مربع است و متشکل از شن و ماسه رودخانه است.

این نوع از بلوک های ساختمانی بسیار در ساخت و ساز استفاده می‌شوند که از شن، ماسه و سیمان پرتلند تشکیل شده اند. بلوک های سیمانی برای کاربرد های مختلف در اشکال توپر و همینطور توخالی طراحی می‌شوند. به منظور ساخت دیوار برای تفکیک فضا از بلوک های سیمانی توخالی و برای ایجاد دیوار حمل بار از بلوک های سیمانی سوراخ دار استفاده می‌شود که در نهایت با بتن نیز پر شود.

بلوک های سیمانی دارای اشکال مکعب مستطیل هستند و همین منجر به راحت تر چسبیدن‌ آنها به ملات می‌شود. این نوع از بلوک ساختمانی دارای وزن کمی است و همین موضوع سبب شده است که سرعت اجرای ساختمان ها با این نوع افزایش پیدا کند.

مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و همینطور عایق صورتی و حرارتی بودن بلوک های سیمانی، سبب شده است که بسیار مورد توجه باشند. وزن و قیمت این بلوک ها نسبتا پایین است اما از معایب‌ آنها این است که در برابر رطوبت مقاومت زیادی ندارند.

بلوک سبک پایه سیمانی (پوکه ای)

در ترکیب و ساخت بلوک سبک پایه سیمانی و یا همان پوکه ای از سنگ دانه های رسی استفاده شده است. سنگ دانه های نامبرده در اثر انبساط خاک رس در درون دستگاه کوره به وجود می‌آیند. بد نیست بدانید سنگ دانه ها دارای اشکال گردی هستند و رنگشان قهوه ای است. از این نوع بلوک های پوکه ای غالبا در دیوار و سقف ساختمان ها استفاده می‌شود.

 

تفاوت بلوک و سفال

بلوک سبک و سفالی هر دو از پرطرفدارترین بلوک های ساختمانی به شمار می‌روند، اما با توجه به بررسی های صورت گرفته شده، بلوک سبک نسبت به بلوک سفال مزیت هایی دارد. در ادامه به برخی از مهم ترین تفاوت بلوک و سفال پرداخته ایم:

 

تفاوت بلوک و سفال در وزن

بلوک سبک نسبت به سفال سبک تر است که همین موضوع می‌تواند میزان باراضافی ساختمان را کاهش دهد. سفال به دلیل وزن بیشتر منجر به افزایش بار غیرمفید ساختمان ها می‌شود. اولین نسخه از بلوک ها، نوع سفالی بودند اما به دلیل وزن زیادی که دارند، امروزه پیمانکاران ترجیح می‌دهند از بلوک های سیمانی و سبک برای ساخت و ساز استفاده کنند.

 

صرفه جویی در هزینه ها با بلوک های سفالی

استفاده از بلوک های سیمانی و سبک در ساخت و ساز، سبب می‌شود که در استفاده از انواع مصالح ساختمانی صرفه جویی شود؛ این موضوع می‌تواند تا حد زیادی منجر به کاهش هزینه ها گردد.

 

مقاومت در برابر حرارت

هر دو نوع از بلوک های سبک و سیمانی و بلوک های سفالی در برابر آتش سوزی، مقاومت بالایی دارند و به دلیل مواد اولیه به کار رفته در ترکیب آن ها، به راحتی تغییر شکل نمی‌دهند. اما اگر بخواهیم ریزبینانه تر بررسی کنیم، بلوک های سبک نسبت به سفالی دارای مقاومت بالاتری نسبت به حرارت هستند.

 

مقاومت از دیگر تفاوت های بلوک های سیمانی و سفالی

از دیگر تفاوت بلوک و سفال این است که بلوک های سیمانی دارای مقاومت و همینطور استحکام بیشتری نسبت به بلوک های سفالی هستند. همین موضوع سبب شده است که بلوک های سیمانی برای استفاده در دیوار های اصلی ساختمان گزینه مناسب تری باشند.

 

عدم باربری

در بلوک های سفالی که میزان آهک‌ آنها بسیار بیشتر است، ترک خوردگی دیده می‌شود. از سویی دیگر این بلوک ها غیرباربر می‌باشند، به این معنی که برای نصب لوازمی که نیازمند رول پلاک هستند، چندان مناسب نمی‌باشند. به همین دلیل برای نصب کابینت و یا دیگر ملزومات خانه کارایی ندارند و بهتر است از بلوک های سیمانی استفاده گردد.

 

هدر رفت مصالح

بلوک های سفالی اصطلاحا پرتی زیادی دارند؛ به این معنی که در هنگام حمل و نقل ممکن است مقداری از آنها شکسته شوند و مورد استفاده قرار نگیرند.

 

تفاوت بلوک و سفال در مدت زمان اجرای پروژه

بر خلاف بلوک های سیمانی که مدت زمان اجرای پروژه را کاهش می‌دهند، بلوک های آجری مدت زمان اجرای پروژه را طولانی تر می‌کنند.

 

تفاوت در اندازه

بلوک های سیمانی نسبت به بلوک های سیمانی بزرگ تر هستند.

 

تفاوت بلوک و سفال در فرآیند تولید

بلوک و سفال دارای فرآیند های متفاوتی هستند چراکه بلوک های سفالی طی فرآیند اکسترودر تولید می‌شوند ولی بلوک های سیمانی در فرآیند هیرولیک تولید می‌گردد.

 

مقاوت در برابر یخ زدگی

بلوک های سفالی دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر یخ زدگی هستند و این یک مزیت در برابر بلوک های سیمانی است.

 

تفاوت بلوک و سفال در تغییر شکل

بلوک های سیمانی ممکن است با گذشت زمان، تغییر شکل و تغییر رنگ بدهند؛ در حالی که بلوک های سفالی در مدت زمان طولانی نیز تغییر شکل نمی‌دهند. البته بلوک های سفالی به مرور پوسته پوسته می‌شوند ولی این مشکل در بلوک های سیمانی اتفاق نمی‌افتد.

 

طول عمر

بلوک های سفالی نسبتا عمر طولانی تری نسبت به بلوک های سیمانی دارند.

سخن پایانی

در این مقاله از مجموعه رنجبر واحد، هدف ما این بود که تفاوت بلوک و سفال را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار داده و ارائه کنیم. بر اساس تجربه و آنچه که در این مقاله بدان پرداختیم، بلوک های سیمانی سبک دارای مزایای بسیاری نسبت به بلوک های سفالی هستند و همین موضوع سبب استقبال بسیاری از افراد از بلوک های سیمانی شده است و بسیاری از پیمانکاران و معماران به دنبال اجرای طرح و پروژه های خود با بلوک های سیمانی هستند.

از خدمات ارائه شده در مجموعه رنجبر واحد، ارائه انواع مختلف بلوک های سیمانی است.این مجموعه توانسته است شرایط خرید را برای تمامی شما عزیزان ارائه کند و با هدف کیفیت بالا و قیمت پایین و همینطور با حذف واسطه ها در حال فعالیت است. این مجموعه ارسال محصول خریداری شده در شرایط امن و بدون آسیب دیدگی را برای شما مشتریان گرامی تضمین می‌کند.

در صورتی که مایل به خرید بلوک های سیمانی و سفالی باکیفیت اما به صرفه از مجموعه رنجبر واحد هستید، می‌توانید برای دریافت اطلاعات تکمیلی با کارشناسان تماس حاصل بفرمایید.

 search

شبکه های اجتماعی

telegramaparatinstagram